A Zehnder technológiájáról

Megosztás

Mi jellemzi a svájci Zehnder termékeit? Miért is érdemes megfontolni, mikor új épületet tervezünk, esetleg egy régi épületet újítunk fel, hogy a szellőztető rendszert, a hűtő- fűtőrendszert a Zehnder innovatív termékeivel egészítsük?

Zehnder a lakótér szellőztetésében, a formatervezett radiátoros fűtésben és a sugárzóernyőt kínáló piacon egyik vezető cég Európában. Évtizedek óta számos innovációval jelennek meg, amelyek közül többek kiváló minősítést, díjakat kaptak. Ez azért nagy szó, mert az épületenergetikai előírások szigorodásával szemben mindig tudnak új, korszerű lépéseket tenni a folyamatos fejlesztéseknek és kivitelezéseknek köszönhetően.

Magas színvonalú szolgáltatást is nyújt azon kedves vásárlóiknak, akik a Zehnder termékeit részesítették előnyben, mikor új épületet építenek, vagy régi épületet újítanak fel. Ezen szolgáltatások keretein belül igénybe lehet venni teljes körű tervezést és szervizelést is. Ha a tervezés és kivitelezés során kiderülne, hogy a rendszert még érdemes lenne bővíteni, utólag is növelhető a kapacitás, hiszen az egyes elemek kompatibilisek egymással.

A Zehnder technológiái elősegítik az épület helyiségeinek mindig friss, mindig egészséges levegőztetését, hűtését, fűtését. Teszik mindezt úgy, hogy nagyon csendes a működésük. A termékeket úgy fejlesztették ki, hogy az alvó embert sem zavarja a monoton gépzaj. Folyamatosan cserélődő levegő biztosítja a nyugodt és pihentető alvást. A mesterséges levegőztetés közben a helyiség optimális, évszaknak megfelelő hőmérsékletét tartja. Télen a beengedett hideg levegőt felmelegíti, 40%-os fűtésmegtakarítást lehet vele egy téli szezonban elérni. Nyaranta a beengedett meleg levegőt fogja lehűteni.

Kiemelkedő hatásfokkal dolgozik, mégis az elektromos áramból keveset fogyaszt. Az energiatakarékosságra kezdetektől ügyeltek a tervezők, hiszen előre tudták, hogy a gépezet működésben lesz az év majd minden napján, a nap 24 órájában. Az energetikai előírások szigorodása végett, valamint előre várható módon a 2020-as szigorodásuk következtében mérnökeik a jövő követelményeinek megfelelő energiafelhasználással tervezték meg a szellőztető- és fűtőrendszereket. Az egész napos működtetés szabályozza a benti levegő hőmérsékletét, segíthet megszüntetni a kellemetlen szagokat, és segítség lehet az optimális páratartalom beállításához. Mivel a páratartalmat szinten tartja a szellőztetőrendszer, nem fog előfordulni, hogy a magas nedvességtartalom a lakás valamely hűvösebb részén kicsapódjon. A kicsapódás helyén nagyon gyakran keletkezik penész, ami károsíthatja az emberi szervezetet. Azoknak is ideális választás, akik porallergiában szenvednek. A szellőztető rendszer újítása, amellett, hogy megfelelő hőmérsékletű levegőt cserél, még a levegőben szálló port, egyéb allergén részecskéket is képes egy szűrő segítségével kiszűrni. A tartós használatával egész évben csökkennek az allergiás panaszok.

Kapcsolódó cikkek